Rijksmuseum

Als een van de zestien nationale musea in Nederland, biedt de collectie van het Rijksmuseum een overzicht van de Nederlandse erfenis door kunst en geschiedenis, met bekende kunstenaars als Rembrandt, Vermeer en Hals.

Lees meer

Van Gogh Museum

Stap in het leven van Van Gogh, en ontdek de grote kunstcollectie in het Van Gogh Museum.

Vincent van Gogh, een van de beroemdste kunstenaars in de westerse kunstgeschiedenis en icoon van de Nederlandse cultuur en erfgoed.

Kom meer te weten over de biografie van Van Gogh, zijn persoonlijke verhalen en de Nederlandse geschiedenis.

 

Lees meer

Vondelpark

In de Swingende jaren 60 was het Vondelpark de ontmoetingsplaats van wietrokende hippies, en het heeft dat relaxte, alles-kan-gevoel behouden.

Ja, het is het populaire park van de stad en de drukte kan behoorlijk intens worden op een zonnige dag, maar het kan niet

worden overtroffen om naar mensen te kijken.

Sluit je aan bij de menigte die aan het chillen is te midden van schilderachtige vijvers, grasvelden en kunstzinnige sculpturen.

Als je hier in de zomer bent, bekijk dan de gratis weekendconcerten in het openluchttheater van het park.

Lees meer

Anne Frank Huis

Haar leven, het dagboek en het Achterhuis, allemaal te ontdekken in het Anne Frank Huis.

Kom meer te weten over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de hoofdpersonen in het leven van een meisje

dat haar ervaringen en gevoelens documenteerde in haar beroemde dagboek,

Anne Frank.

 

Lees meer

Rembrand Museum en Het Rembrandthuis.

Het Voormalige huis van Rembrandt van Rijn biedt momenteel een unieke ervaring om het leven van Rembrandt te herbeleven en toont zijn kunstcollectie.

Het museum geeft een rijke geschiedenis in beeld en werd in 1907 geschonken aan de Remnbrandt Stichting om de Rembrandt-tentoonstelling in 1911 te laten zien.

Lees meer

Heineken Experience

De Heineken Experience is een merkbeleving binnen de oudste brouwerij van Heineken in Amsterdam. De Heineken Experience is een voormalige brouwerij die is omgebouwd tot interactief museum , dat een meeslepende reis biedt door de geschiedenis, en het brouwproces van Heineken-bier.

Het biedt vier verdiepingen met multimedia-tentoonstellingen, historische brouwartefacten en een proefbar.

 

Lees meer

Leidseplein

Elke stad heeft een plein waar iedereen elkaar ontmoet. In Amsterdam is dat het Leidseplein.

Bars, coffeeshops en clubs - de perfecte plek om de avond te beginnen. De sfeer is echt uniek, vooral in het voorjaar en de zomer. De perfecte locatie, tussen het centraal station en het museumkwartier, trekt u direct naar het Leidseplein.

Leidseplein Restaurants

In de straten rond het Leidseplein zijn restaurants en bars die eten serveren goed voor bijna elk gebouw. De Korte Leidsedwarsstraat en de kruisende straten zitten vol met Chinese, Italiaanse en Argentijnse restaurants, waarvan de meeste, geweldige aanbiedingen bieden, vanwege de hevige concurrentie.

Er zijn ook een aantal duurdere restaurants in de buurt, waarbij Café Americain in het Eden Amsterdam American Hotel een populaire keuze is, vooral voor Jazz Brunch op zondagmiddag.

 

Albert Cuypmarkt

Vraag een willekeurige Amsterdammer waar je de beste Nederlandse straatsnacks kunt proberen, en ze zullen je naar de Albert Cuypmarkt leiden.

Menigeen staan in de rij bij de kraampjes die warme, verse stroopwafels, poffertjes en friet serveren, te midden van een kakofanie van kooplieden die luidkeels hun kazen, groenten en fruit, kruiden, specerijen, kleding en bloemen aanprijzen.

Lees meer